maanantai 13. marraskuuta 2017

Vitriinikaappi

Pääsin lauantaina osallistumaan Kuopion seudun nukkekotikerhon vitriinintekokurssille Leppävirralla Paukarlahdessa. Opettajana oli Kari Jämsén, joka vaimonsa Riitta Andersinin avustamana tekee minihuonekaluja PikkiSET tuotenimellä. Huonekalut ovat hienoja ja minulla onkin tilauksessa keittiön pöytä tuoleineen ja kampauspöytä. Niistä lisää, kunhan loppuviikosta saan ne.



Kari oli leikannut paloja valmiiksi, sillä olisi ollut aivan liian työlästä kaikkien kymmenen naisen lähteä leikkaamaan palasia ihan itse. Toki hyvillä, monipuolisilla laitteilla palastelu olisi ollut hienoa, mutta tottumattomilla jälki olisi ollut hieman erilaista kuin Karin jäljiltä. Pylväsporakoneella 0,8 mm poranterällä reiän tekeminen oli ihan riittävän jännittävää meille!


Kuvasarjana kaapin tekovaiheita:











Kaapit saatiin viimeistelyä vaille valmiiksi. Takaseinää ei kannata kiinnittää ennen pintakäsittelyä, samoin ovien "lasi" kiinnitetään vasta maalaamisen tai petsaamisen (tai mitä kukin tekeekin) jälkeen.

Komealta näyttää kaapit yhteiskuvassa. Yksi mittakaavassa 1:18, muut 1:12.



Lisäsin kotona kaappiin parille pleksihyllylle kannakkeet (tulitikusta) ja maalasin kaapin valkoisella kalkkimaalilla tarkoituksella hieman epätasaiseksi lopputulokseltaan.


Kiitos Riitalle kurssilaisten evästämisestä ja Rokille seurasta. Karille suurkiitos kärsivällisestä opastuksesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti